Wat is sauswerk?

Sauswerk is simpel gezegd het verven van muren en plafonds. Dus doorgaans geen ingewikkeld schilderwerk zoals deuren en kozijnen, maar grote oppervlakken waarbij er in redelijk hoog tempo veel meters geschilderd kunnen worden.

Zien de muren en/of plafonds er niet zo goed meer uit? Bijvoorbeeld omdat ze verkleurd zijn door gebruik of rook? Dan is het tijd om te sauzen. Je zult zien dat je huis er enorm van opknapt en weer een heerlijk plek is om te zijn. Het verschil is zo groot dat het echt een andere ervaring is om thuis te zijn.

Twee manieren om te sauzen

Sauzen kan op twee manieren, namelijk met de verfroller of met een verfspuit. Wij kunnen je uitstekend vertellen welke manier van sauzen het beste past bij jouw situatie, maar doorgaans geldt: voor grote oppervlakken is spuiten de beste keuze. Het is meestal sneller en soms net iets mooier. Dit verschil is overigens verwaarloosbaar.

Traditioneel sauswerk

Sauswerk met verfroller en een stok wordt ook wel traditioneel sauswerk genoemd. Deze manier van werken is arbeidsintensiever en daardoor soms iets duurder. Deze manier van sauzen brengt wel een risico met zich mee. Zo ontstaan er sneller strepen en banen op je muren. Dat wil je niet, daarom is het verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Deze zal ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

Het sauzen met verfroller heeft wel een groot voordeel. Er komt altijd een lichte structuur op de muur. Hoewel dat best mooi is zorgd deze structuur er ook voor dat andere oneffenheden in de muur niet op meer opvallen. Een win-win situatie dus!

Latex spuiten

Zoals gezegd wordt het spuiten van muren en plafonds vooral gedaan bij grote oppervlakken. Het groote voordeel van deze manier van sauzen is dat dit het meest egale resultaat geeft. Er komt geen extra structuur op de muur bij dit type sauswerk. Hierdoor is het wel extra belangrijk dat de ondergrond geen oneffenheden bevat. Dit valt bij spuitwerk namelijk extra op. Het is dus zaak om beschadigingen en oneffenheden van te voren te repareren.

Naast een egaler eindresultaat is spuitwerk doorgaans sneller, hierdoor kan de prijs iets lager liggen.

Het is bij spuitwerk ook belangrijk om alles wat niet gespoten dient te worden goed af te plakken. Er kan hierbij namelijk ook een soort nevel ontstaan die een laag achterlaat op onbedekte oppervlakten.

Woning Kosten incl. materiaal
Appartement 1500 euro
Tussenwoning 1750 euro
Twee onder een kap 3500 euro
Vrijstaand huis 7000 euro
Buitenschilderen? Laat het uitvoeren door de kwaliteitsschilderwerk.nl

Sauswerk tips!

Je wilt natuurlijk het beste eindresultaat en daarvoor zijn er een aantal belangrijke aspecten om in de gaten te houden. Voor een optmaal resultaat zorg je voor:

  • Een egale ondergrond
  • Een schone vetvrije ondergrond
  • Afgeplakte randen
  • Goede verf
  • Schoonmaken na afloop
  • Tape snel verwijderen

Besparen op Sauswerk

Wil je graag besparen op sauswerk? Dan is het verstandig de best mogelijke voorbereidingen te treffen. Een ruimte zonder meubels en overige spullen is dan misschien wel het belangrijkste. Als de kamer(s) helemaal leeg zijn gaat het werk vele malen sneller.