Muren Sauzen

Woon je al langere tijd in hetzelfde huis of heb je misschien net een woning gekocht of gehuurd die al een aantal jaar geen opfrisbeurt heeft gehad? Dan is het waarschijnlijk een mooi moment om de muren te sauzen! Als je dit al eens eerder hebt laten doen is het waarschijnlijk wel duidelijk hoe goed een huis hiervan opknapt. Of je nu kiest voor een nieuwe kleur of alleen een nieuwe laag latex: het verschil is aanzienlijk als je besluit ons de muren te laten sauzen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de ondergrond dan sausklaar gemaakt is. Dit kunt u eventueel laten doen door onze stukadoor. Hierbij worden de muren dan perfect egaal gemaakt. Dit in combinatie met ons feilloze sauswerk zorgt ervoor dat jouw huis er weer als nieuw uitziet. Het leefcomfort gaat er direct van omhoog.

Muren sauzen: dat doe je met Kwaliteitssauswerk.nl

Zelf muren sauzen

Het is natuurlijk mogelijk om zelf de muren te sauzen, maar wij raden dit niet aan. Dan kun je denken: natuurlijk niet, want zij willen er graag geld aan verdienen. Hoewel dit uiteraard ook het geval is zien wij gewoon erg vaak dat het moeilijk is om het gewenste eindresultaat te bereiken als je zelf muren saust. Het is voor velen lastig om bijvoorbeeld de muur mooi egaal te krijgen en daarnaast zien we ook vaak de er strepen of klodders verf op de muur komen. Juist daarom schakel je de expert in!

Twee soorten sauswerk

Als je erover nadenkt de muren te (laten) sauzen is het handig om te weten dat er twee manieren zijn om dit te doen. Namelijk verven met een verfroller en latex muurverf of het spuiten van de muren.

Bij het sauzen met verfroller ontstaat er vaak een lichte structuur op de muur. Dat is ontzettend handig als de muur niet helemaal egaal is. Deze manier van sauzen verhoogd echter wel de kans op verfstrepen en klodders.

Bij het spuiten van sauswerk loop je eigenlijk geen risico op verfstrepen. De muur wordt perfect glad en zonder structuur gesausd. Dat is perfect als de muur goed aangepakt is door een stukadoor. Is dat niet het geval? Dan is het belangrijk om te bedenken dat eventuele oneffenheden extra opvallen wanneer de muren gesausd worden middels spuitwerk. Want, omdat hier geen structuur in zit zijn oneffenheden in de ondergrond eerder zichtbaar. Het afplakken van is bij spuit sauswerk ook ontzettend belangrijk. Er komt namelijk vaak een soort verfdamp vrij die op niet bedekte oppervlakken kan neerstrijken. Dat wil je natuurlijk niet.

Laat je muren sauzen

Tips bij het sauzen van muren

Ga je zelf je muren sauzen? Volg dan in ieder geval onze tips:

  • Zorg voor een egale en schone ondergrond
  • Koop niet de goedkoopste maar de beste benodigdheden
  • Plak alles wat niet geverfd moet worden goed af
  • Saus eerst alle randen met een kwast of kleine roller
  • Breng 1 horizontale streep verf aan en verdeel deze vervolgens verticaal
  • Wacht niet te lang met het verwijderen van tape

Muren laten sauzen, bereken hier de kosten

Laat je toch liever de muren sauzen? Dan komen wij graag eens langs om uw situatie te bekijken. Je kunt ook alvast een berekening maken van de kosten via onze eenvoudige calculator. Deze is in slechts 1 of 2 minuten in te vullen als je de maten bij de hand hebt.

Sauswerk Calculator